Το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Νοεμβρίου 2018, την διοργάνωση των 78ων Αρκάδιων Αγώνων,  θα πλαισιώσουν αθλητικοί, πολιτιστικοί, χορευτικοί και καλλιτεχνικοί σύλλογοι της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενώ μια ξεχωριστή νότα στο πρόγραμμα θα προσφέρει η Δημοτική Φιλαρμονική.

Συγκεκριμένα:

Το πρωί του Σαββάτου, στο πρόγραμμα των παράλληλων αθλητικών δράσεων, ξεχωρίζει ο αγώνας με πατίνια για παιδιά και ο ημιμαραθώνιος πατινιών σε δημόσιο δρόμο, στον παραλιακό από την Πλατεία Αγνώστου μέχρι το Λύκειο Ελληνίδων, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο "Σπίτι του Πολιτισμού", στην παλιά πόλη, όπου θα γίνει η τεχνική ενημέρωση των αθλητών και αθλητριών που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση, εκτός από την παραλαβή του υλικού και το παραδοσιακό κέρασμα, θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα για να χαρίσει σε όλους στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, πριν την ημέρα των αγώνων.

Το πρωί της Κυριακής, στο Στάδιο της Σοχώρας, μετά  την τελετή έναρξης των αγώνων, με την άφιξη της Ιερής φλόγας από τη Μονή Αρκαδίου, η Δημοτική Φιλαρμονική του Ρεθύμνου θα κρατήσει ευχάριστη συντροφιά στους θεατές παιανίζοντας γνώριμους σκοπούς.

Επίσης το πρωί της Κυριακής, παράλληλα με τα αγωνίσματα ρίψεων που θα γίνονται μέσα στο Στάδιο και περιμένοντας τον τερματισμό των Αρκαδιοδρόμων, μικροί αθλητές από τις ακαδημίες των αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στο Ρέθυμνο (μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, πατίνια, πολεμικές τέχνες, ζίου ζίτσου, ενόργανη γυμναστική κ.ά) θα παρουσιάσουν το άθλημα που δραστηριοποιούνται, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να  τα δουν από κοντά, να δοκιμάσουν τις "δυνάμεις" τους και να εγγραφούν  στα αντίστοιχα σωματεία, εφόσον το επιθυμούν.

Την Κυριακή επίσης, στη διαδρομή του Αρκάδιου δρόμου, στις εισόδους των χωριών που θα περάσουν οι αθλητές και στην πόλη, παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, θα δώσουν με την παρουσίασή τους, ένα χαρούμενο τόνο στους δρομείς, ενθαρρύνοντάς  τους  να τερματίσουν με καλύτερες επιδόσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζαμπελίου 32, 74132 Ρέθυμνο
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας
Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ρεθύμνου

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Copyright © 2019 Arkadi Races. All rights reserved.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK