Ο εθελοντισμός έχει ουσιαστικό και θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Πολλά, όμως, είναι και τα ατομικά πλεονεκτήματα για όσους συμμετέχουν σε δράσεις εθελοντισμού.

Ο εθελοντής μαθαίνει συνεχώς και αναπτύσσει νέες δεξιότητες, που σχετίζονται με τη διαχείριση χρόνου, την ανάληψη ευθυνών, την ικανότητα ολοκλήρωσης ενός έργου, τη λήψη αποφάσεων και την επίλυση προβλημάτων.

Αναπτύσσει αίσθημα προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, νιώθει ένα αίσθημα ολοκλήρωσης, αποκτά νέα ενδιαφέροντα, νέες εμπειρίες, γνωρίζεται με νέους ανθρώπους και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους άλλους, έχοντας αναπτύξει μια δυναμική που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους άλλους.

Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας αθλητικής διοργάνωσης καθώς βοηθούν ενεργά στην προετοιμασία και στη σωστή διεξαγωγή όλων των αγωνισμάτων.

Για την διεξαγωγή της Διοργάνωσης των  Αρκάδιων Αγώνων η ανάγκη για εθελοντική προσφορά ενός μεγάλου αριθμού εθελοντών, είναι απολύτως αναγκαία και προσδοκούμε στην αθρόα συμμετοχή των συμπολιτών μας, ώστε στο πέρας των αγώνων να νοιώσουμε όλοι μας την ικανοποίηση και τη χαρά μιας ακόμη μεγάλης αγωνιστικής και οργανωτικής επιτυχίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρειακή Ενότητα Ρεθύμνου
Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου

Copyright © 2024 Arkadi Races. All rights reserved.
Website Development