Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου είναι η καρδιά της Κρήτης και από τα πιο ωραία μέρη της Ελλάδας. Το Ρέθυμνο με τον Ψηλορείτη και την καταγάλανη θάλασσα, με ίχνη 4.500 χρόνων πολιτισμού, με πολυάριθμες βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, με μαγικά βενετσιάνικα μνημεία, με την πιο καλοδιατηρημένη Αναγεννησιακή πόλη στην Ελλάδα, με ατελείωτες παραλίες, σπήλαια, φαράγγια, μοναδικά είδη χλωρίδας και πανίδας, σας περιμένει.

Το Ρέθυμνο και τα χωριά του είναι ζωντανά cart-postal, όπου ευωδιάζει η Κρητική κουζίνα και ακούγεται η Κρητική λύρα.

Οι άνθρωποι ζουν με σύμμαχο τη φύση και το συναίσθημα, πέρα από τους κώδικες της μεγαλούπολης. Όπου και αν πάτε, ακόμα και στο πιο απόμακρο χωριό, οι άνθρωποι θα σας ανοίξουν την πόρτα, θα σας κεράσουν τσικουδιά, θα γίνουν φίλοι σας.

Το Ρέθυμνο είναι η πατρίδα του Δία, του θεού της φιλοξενίας. Η πληθώρα των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών, επιβεβαιώνει τα λόγια του ποιητή: «Το Ρέθυμνο δεν είναι μέρος που πηγαίνεις αλλά που επιστρέφεις».

Αυτό το Ρέθυμνο είναι η εναλλακτική πρόταση διακοπών που σας κάνουμε και σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε.

 

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρίας Λιονή

Οι Αρκάδιοι Αγώνες είναι οι πλέον εμβληματικοί αγώνες όχι μόνο για το Ρέθυμνο, αλλά και για όλη την Κρήτη και την Ελλάδα, γιατί γίνονται προς τιμήν ενός πολύ σπουδαίου εθνικού γεγονότος, όπως είναι η ανατίναξη του Μοναστηριού του Αρκαδίου, το 1866, για την ανεξαρτησία και ελευθερία της Κρήτης.

Είναι ένας θεσμός παλιός, φέτος συμπληρώνει 80 διοργανώσεις, που συνεχώς αναβαθμίζεται και συγκεντρώνει πληθώρα συμμετοχών όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά από την υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στον ιστορικότερο Αγώνα της Κρήτης και να μοιραστείτε μαζί μας μια πρωτόγνωρη αθλητική και πολιτισμική εμπειρία, με αφορμή τις ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, που διοργανώνουμε, για το αιώνιο σύμβολο αντίστασης και λευτεριάς, την Ιερά Μονή Αρκαδίου και το Ολοκαύτωμα αυτής, που δίκαια κατέχει ξεχωριστή θέση στις πλέον ηρωικές σελίδες στην ιστορία της Κρήτης και ολόκληρης της Ελλάδας.

Καλωσορίσατε στον τόπο μας και Καλό Αγώνα.

 

Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Χ. Μαρινάκη

Οι Αρκάδιοι Αγώνες έχουν υπερβεί, στο διάβα του χρόνου, τα όρια ενός αθλητικού γεγονότος κι έχουν αναχθεί στο επίπεδο ενός συμβόλου, άρρηκτα και διαχρονικά συνδεδεμένου με το Ολοκαύτωμα της ομώνυμης Ιεράς Μονής.

Η νοηματοδότηση τους και το ισχυρό ιστορικό μα και συναισθηματικό φορτίο που φέρουν, ως ιερή κληρονομιά από ένα παρελθόν που τιμά την ανθρώπινη και πνευματική μας υπόσταση, δικαιολογούν την αποδοχή και θερμή υποστήριξη που απολαμβάνουν από πλειάδα συμμετεχόντων απ’ όλη την Κρήτη και συνάμα εγγυώνται την επιτυχή, μελλοντική συνέχεια τους.

Είτε ως μέσο αφύπνισης της ιστορικής μνήμης είτε ως εφαλτήριο μύησης στα ιδεώδη του Αθλητισμού, είτε ακόμη και ως πλαίσιο ανάδειξης της αξίας που αποδίδουν οι ρεθεμνιώτες στις πλούσιες και αδιαμφισβήτητης σημασίας ιστορικές τους καταβολές, τη θαυμαστή παράδοση και την πολιτισμική ιδιαιτερότητα της Κρήτης, οι Αρκάδιοι Αγώνες συνιστούν ένα ορόσημο, μια αέναη αφετηρία ζωής, πριμοδοτούμενης από την ιστορία κι από την ατέρμονη θέληση των ανθρώπων να γίνονται συνεχώς καλύτεροι.

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν σε τούτο τον καλά φροντισμένο κι επιμελημένο διαδικτυακό τόπο, που σας προσφέρει τη δυνατότητα, μέσα από την περιήγησής σας στις σελίδες του, να ενημερωθείτε για το ιστορικό υπόβαθρο των Αρκάδιων Αγώνων, να εμπνευστείτε και να επιλέξετε τη συμμετοχή σας ενσυνείδητα και με πίστη στις ατομικές αλλά και τις συλλογικές. δυνατότητες σας.

Γιώργης Χ. Μαρινάκης
Δήμαρχος Ρεθύμνης

 

Χαιρετισμός του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου

Χαίρομαι πολύ, γιατί μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, την οποία δημιούργησε η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης για τους Αρκάδιους Αγώνες, μου δίνεται η δυνατότητα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και να συγχαρώ τους συντελεστές των αγώνων αυτών, που πραγματοποιούνται για να αποδοθεί, και με τον τρόπο αυτό, τιμή και δόξα στους αγωνιστές για την πνευματική ελευθερία εγκλείστους και ολοκαυτωθέντες τελικά ήρωες της Αρκαδικής Εθελοθυσίας.

Παράλληλα μου δίνεται η ευκαιρία να μνημονεύσω όλους εκείνους που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν, που στερέωσαν και επί πολλές δεκαετίες φρόντισαν τη διεξαγωγή των αγώνων αυτών, αφήνοντας τη δική τους παρακαταθήκη στους μεταγενέστερους.

Οι Αρκάδιοι Αγώνες, καταξιωμένοι ήδη στη συνείδηση των ανθρώπων του τόπου, παρέχουν σε όλους που μετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο σ’ αυτούς, την ευχαρίστηση ότι αγωνίστηκαν στη μνήμη των ευγενών προγόνων μας, των άλλων εκείνων «ελεύθερων πολιορκημένων», που τινάζοντας το Αρκάδι και τους εαυτούς τους στον αέρα παράλληλα εξακτίνωσαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης το φως της Ελευθερίας.

Οι αγωνιστές των αγώνων, οι αγωνιστές της ζωής στη δύσκολη καθημερινότητα και οι Αγωνιστές του Αρκαδικού Ολοκαυτώματος έχουν τελικά κάτι κοινό; Ναι, και αυτό καλούμαστε διαρκώς να ανακαλύπτομε μέσα στα κατάβαθα του είναι.

Καλή περιήγηση στο διαδικτυακό αυτό τόπο και καλή συνέχεια στους αγώνες όλων μας.

Ο Μητροπολίτης
† Ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρειακή Ενότητα Ρεθύμνου
Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου

Copyright © 2024 Arkadi Races. All rights reserved.
Website Development