Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι  δρομείς,

Πριν αποφασίσετε να λάβετε μέρος σε κάποιο από τα αγωνίσματα των Αρκαδίων και αρκετά νωρίς -πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία σας- να επισκεφτείτε τον γιατρό σας και να τον ενημερώσετε για το προπονητικό πρόγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσετε προκειμένου να συμμετάσχετε σε αγώνα Δρόμου.

Καλό θα είναι όλοι-ες οι δρομείς και ιδιαίτερα οι άνω από 35 ετών, οι υπέρβαροι αλλά και όσοι-ες έχουν επιβαρυμένο ιστορικό καρδιακής νόσου να υποβληθούν σε προ-αγωνιστικό καρδιολογικό έλεγχο.

Μετά την έγκριση του γιατρού σας, καλό θα είναι να εφαρμόσετε ένα προπονητικό πρόγραμμα που να σας ταιριάζει, αυξάνοντας τον όγκο της προπόνησης σταδιακά, χωρίς υπερβολές, έτσι ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο να υποφέρετε από  πόνο ή  υπερκόπωση. Σημαντικό είναι επίσης, να εμπλουτίσετε το πρόγραμμα με διάφορες ασκήσεις ενδυνάμωσης ώστε και οι επιδόσεις να βελτιώνονται και να αποφεύγονται πιθανοί τραυματισμοί.

Ένας υγιεινός τόπος διατροφής και ζωής, συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων σας.

Ευχόμαστε η απόφασή σας να λάβετε μέρος σε κάποιο από τα αγωνίσματα των Ακαδίων  να αποτελέσει την αφορμή ώστε η φυσική άσκηση να γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σας.

Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι-ες οι αγωνιζόμενοι-ες συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων Δρόμου και ρίψεων της Διοργάνωσης, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τον κάθε συμμετέχοντα, διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με ατομική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους, υπογράφοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση η οποία συμπεριλαμβάνεται στην έντυπη ή Ηλεκτρονική Δήλωση Εγγραφής για τον κάθε ένα αγώνα Δρόμου της Διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών και Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης - τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής - για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Σταθμοί υποστήριξης, τροφοδοσίας και υδροποσίας

 1. Αμνάτος (4ο χλμ.) - νερό
 2. Κυριάννα (7ο χλμ.) - νερό
 3. Λούτρα (10ο χλμ.) - νερό
 4. Πηγή (12ο χλμ.) - νερό
 5. Άδελε (13,5ο χλμ.) - νερό και ισοτονικό ποτό
 6. Πλατανιάς (16ο χλμ.) - νερό
 7. Περιβόλια (17,5ο χλμ.) - νερό
 8. Μαρίνα Ρεθύμνου (21ο χλμ.) - νερό και ισοτονικό ποτό

Χιλιομετρικές ενδείξεις

Σε κάθε χιλιόμετρο των αγωνιστικών διαδρομών του Αρκάδιου δρόμου και του αγώνα δρόμου των 6 xλμ. θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνων

 • Αρκάδιος δρόμος: 14.00
 • Δυναμικό βάδισμα: 13.30
 • Αγώνας δρόμου 6 χλμ: 14.00

Δωρεάν μεταφορά αθλητών/ριών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Την ημέρα του αγώνα, λεωφορεία του ΚΤΕΛ που έχει μισθώσει η Οργανωτική επιτροπή, θα μεταφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τους αθλητές και τις αθλήτριες των 78ων Αρκάδιων Αγώνων από τις παρακάτω αναγραφόμενες πόλεις:

 • Απο Χανιά (σταθμός ΚΤΕΛ) για το Αρκάδι
  Ώρα αναχώρησης: 07.50
 • Από Άγιο Νικόλαο (σταθμός ΚΤΕΛ) για το Αρκάδι
  Ώρα αναχώρησης: 06.40
 • Από Ηράκλειο (σταθμός ΚΤΕΛ) για το Αρκάδι
  Ώρα αναχώρησης: 07.50

* Όσοι αθλητές μετακινηθούν με τον παραπάνω τρόπο και δεν συμμετέχουν στον Αρκάδιο δρόμο, ΔΕΝ θα αποβιβαστούν από το λεωφορείο στο Αρκάδι, αλλά θα συνεχίσουν προς την πόλη του Ρεθύμνου, απ΄όπου θα αναχωρήσουν για το σημείο εκκίνησης του αγώνα της επιλογής τους.

* Για τους αθλητές του ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ που θα μετακινηθούν από άλλες πόλεις, δεν υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν δημόσιο μεταφορικό μέσο μισθωμένο από την Ο.Ε. των Αρκάδιων αγώνων  (καθότι η εκκίνηση από το Αρκάδι δίνεται στις 08.15), παρά μόνο να μετακινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου και να επιβιβαστούν στο λεωφορείο για το Αρκάδι, που αναχωρεί στις 07.00.

Στις 14.30 το μεσημέρι της Κυριακής, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, θα αναχωρήσουν λεωφορεία από το σταθμό ΚΤΕΛ Ρεθύμνου (200μ από το γήπεδο τέλεσης των αγώνων) προς Χανιά, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο, για τη επιστροφή των αθλητών.

Για τους αθλητές που θα ξεκινήσουν από το Ρέθυμνο, θα αναχωρήσουν λεωφορεία (από το σταθμό ΚΤΕΛ Ρεθύμνου προς τα σημεία εκκίνησης των αγώνων), τις παρακάτω ώρες:

 • Για τους αθλητές του Δυναμικού Βαδίσματος προς το Αρκάδι: 07.00
 • Για τους αθλητές του Αρκάδιου δρόμου προς το Αρκάδι: 08.50
 • Για τους αθλητές των 6 χλμ. προς τη γέφυρα του Πλατανιά: 10.50

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζαμπελίου 32, 74132 Ρέθυμνο
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας
Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ρεθύμνου

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Copyright © 2019 Arkadi Races. All rights reserved.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK