Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι  δρομείς,

Πριν αποφασίσετε να λάβετε μέρος σε κάποιο από τα αγωνίσματα των Αρκαδίων και αρκετά νωρίς -πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία σας- να επισκεφτείτε τον γιατρό σας και να τον ενημερώσετε για το προπονητικό πρόγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσετε προκειμένου να συμμετάσχετε σε αγώνα Δρόμου.

Καλό θα είναι όλοι-ες οι δρομείς και ιδιαίτερα οι άνω από 35 ετών, οι υπέρβαροι αλλά και όσοι-ες έχουν επιβαρυμένο ιστορικό καρδιακής νόσου να υποβληθούν σε προ-αγωνιστικό καρδιολογικό έλεγχο.

Μετά την έγκριση του γιατρού σας, καλό θα είναι να εφαρμόσετε ένα προπονητικό πρόγραμμα που να σας ταιριάζει, αυξάνοντας τον όγκο της προπόνησης σταδιακά, χωρίς υπερβολές, έτσι ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο να υποφέρετε από  πόνο ή  υπερκόπωση. Σημαντικό είναι επίσης, να εμπλουτίσετε το πρόγραμμα με διάφορες ασκήσεις ενδυνάμωσης ώστε και οι επιδόσεις να βελτιώνονται και να αποφεύγονται πιθανοί τραυματισμοί.

Ένας υγιεινός τόπος διατροφής και ζωής, συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων σας.

Ευχόμαστε η απόφασή σας να λάβετε μέρος σε κάποιο από τα αγωνίσματα των Ακαδίων  να αποτελέσει την αφορμή ώστε η φυσική άσκηση να γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σας.

Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι-ες οι αγωνιζόμενοι-ες συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων Δρόμου και ρίψεων της Διοργάνωσης, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τον κάθε συμμετέχοντα, διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με ατομική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους, υπογράφοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση η οποία συμπεριλαμβάνεται στην έντυπη ή Ηλεκτρονική Δήλωση Εγγραφής για τον κάθε ένα αγώνα Δρόμου της Διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών και Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης - τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής - για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Σταθμοί υποστήριξης, τροφοδοσίας και υδροποσίας

  1. Αμνάτος (4ο χλμ.) - νερό
  2. Κυριάννα (7ο χλμ.) - νερό
  3. Λούτρα (10ο χλμ.) - νερό
  4. Πηγή (12ο χλμ.) - νερό
  5. Άδελε (13,5ο χλμ.) - νερό
  6. Πλατανιάς (16ο χλμ.) - νερό
  7. Περιβόλια (17,5ο χλμ.) - νερό
  8. Μαρίνα Ρεθύμνου (21ο χλμ.) - νερό

Χιλιομετρικές ενδείξεις

Κάθε 5 χιλιόμετρα της αγωνιστικής διαδρομής του Αρκάδιου δρόμου  θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνων

  • Αρκάδιος δρόμος: 14:30
  • Λαϊκός αγώνας δρόμου 6 χιλ.: 11:30

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρειακή Ενότητα Ρεθύμνου
Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου

Copyright © 2024 Arkadi Races. All rights reserved.
Website Development